Oberkrainer stil

Midt i 1950’erne dannede brødrene S. og V. Avsenik deres Slavko Avsenik gruppe. – En ny og festlig fortolkning af polka, vals og march i genren folke- og  populærmusik. En indtil dengang ukendt instrument sammensætning – der bestod af trompet, klarinet, harmonika, guitar, baryton, (tuba og tromme).
Stilen der blev lagt, var i høj grad præget af musikernes begejstring for såvel jazz som klassisk musik, og instrumenternes frihed til at improvisere – hvor f.eks. baryton pludselig overtager en melodibærende stemme. Men selvfølgelig er det først og fremmest trompeter og klarinetter der er de melodibærende instrumenter, medens rytmedelen bæres af baryton, guitar og tuba. Harmonikaen indgår både som melodi- og rytmeinstrument.

De oprindelige kompositioner omfattede kun instrumental musik, – i modsætning til alpelandes musik, indgik jodling altså ikke som et element i arrangementerne. Det kom først senere, hvor forskellige vokal duo’er begyndte at optræde med genren, som har skabt mange tyske hits!
Oberkrainer musikkens enorme popularitet , dens kompositioner og dens musikstil har således dannet grundlag for et hav af efterligninger og hits i anden halvdel af det 20. århundrede.